SNEL BELLEN :

+31 6 17286148

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vergunningsvrij een loods bouwen

Vergunningsvrij bouwen van een stalen loods: Een zorgeloze oplossing voor extra ruimte

Het bouwen van een extra loods is een slimme zet voor verschillende behoeften, van opslagruimte tot werkplaatsen. Bij Loodsvanstaal.nl begrijpen we de noodzaak van ruimte en de complexiteit van vergunningsprocessen.

Daarom bieden wij hoogwaardige stalen snelbouwloodsen aan die vaak vergunningsvrij gebouwd kunnen worden. 

Loods van staal

Wat betekent vergunningsvrij bouwen voor u?

Met de recente versoepeling van de regels voor vergunningsvrij bouwen, is het proces om een extra loods te bouwen aanzienlijk eenvoudiger geworden.

Echter, het blijft van belang om de specifieke vereisten en richtlijnen te begrijpen die van toepassing zijn op uw situatie. Factoren zoals de afmetingen, functie en locatie van de loods spelen hierbij een cruciale rol.

Waar mag u vergunningsvrij bouwen?

In Nederland zijn er bepaalde richtlijnen die bepalen waar u vergunningsvrij mag bouwen. Over het algemeen kunt u een aanbouw of bijgebouw vergunningsvrij plaatsen op uw achtererf, mits het naast of achter het hoofdgebouw wordt geplaatst en minimaal 1 meter van openbaar toegankelijk gebied af staat.

Echter, er zijn uitzonderingen, zoals bij recreatiewoningen, beschermde gebieden, of natuurgebieden. Het is altijd verstandig om bij uw lokale gemeente na te gaan waar vergunningsvrij bouwen is toegestaan.

Loods van staal

Voorwaarden vergunningsvrij bouwen:

  • Bijgebouw moet naast of achter hoofdgebouw, minstens 1 meter achter voorgevel
  • Vergunning altijd nodig op voorerf, op hoek ook voor zijerf
  • Bijgebouw moet ondergeschikt zijn aan hoofdgebouw
  • Oppervlakte bijgebouwen max. 50% van onbebouwd erf, bij >100m² gelden specifieke berekeningen, max. 150m²
  • Maximale goothoogte 3 meter op ≥4 meter afstand van hoofdgebouw
  • Maximale nokhoogte 5 meter, afhankelijk van afstand tot erfgrens
  • Dakhelling max. 55 graden
  • Verdieping mag niet voor bewoning worden gebruikt
  • Bijgebouw moet aan Bouwbesluit voldoen, lichte industriefunctie

 

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op!

Op het omgevingsloket kunt u zelf kijken of u een omgevingsvergunning nodig heeft!

Voordelen van een loods van staal

De snelbouwloodsen van Loodsvanstaal.nl hebben een ijzersterke structuur, wat garant staat voor duurzaamheid en langdurig gebruik. 

Roest is verleden tijd! Onze snelbouwloodsen zijn roestvrij, waardoor ze vrijwel onderhoudsvrij zijn. Dit betekent dat je kunt genieten van extra opslagruimte zonder je zorgen te maken over de nadelige effecten van roestvorming.

Of het nu gaat om warme zomers of koude winters, de isolatie in onze loodsen zorgt voor een comfortabele opslagruimte. Tochtvrij en vochtbestendig, onze snelbouwloodsen bieden de perfecte omgeving voor diverse toepassingen.

Bij Loodsvanstaal.nl hechten we waarde aan duurzaamheid. Onze snelbouwloodsen zijn volledig recyclebaar, waardoor je niet alleen extra opslagruimte krijgt, maar ook een milieubewuste keuze maakt.

Of je nu later wilt uitbreiden of de indeling van de ruimte wilt aanpassen, een loods van staal biedt de flexibiliteit die je nodig hebt.

Loods van staal

Ontdek onze standaardmaten of kies voor maatwerk!

Of u nu een compacte opslagruimte nodig heeft of een ruime werkplaats wilt creëren, bij Loodsvanstaal.nl hebben we de juiste oplossing voor u.

Bekijk onze verschillende standaardmaten, variërend van 5 x 10 meter tot 10 x 30 meter, of kies voor een loods op maat gemaakt volgens uw specifieke wensen en behoeften.